En stærk tendens i indretningen af haven i Danmark anno 2017 er at lave praktiske og kreative havemøbler ud af paller. Fra en god idé på en festival har dette påfund spredt sig som en steppeild, og havemøbler af paller er nu at se i baghaver, ved restauranter og på barer som et udtryk for ny nordisk indretning og villighed mod bæredygtighed.

Har du mod på at give dig i kast med at lave dit eget billige havemøbel af paller? Følg med, når vi guider dig til et flot resultat med idéer og tips til indretning.

Hvorfor lave havemøbler i paller?

Idéen om at bygge flotte havemøbler ud af paller, tager formentlig sit udgangspunkt i værdier som bæredygtighed, recycling og funktionalitet. Paller af træ er nemlig nemme at genbruge på nye måder, lette at få fingrene i og så har de til og med et råt og nordisk udtryk.

Disse elementer gør tilsammen, at havemøbler af paller er blevet en populær idé til i danske baghaver og hjem. Idéen peger samtidig direkte ind i en tendens, hvor indretning af hjemmet spiller på elementer og detaljer i træ, hvilket søger at bringe naturen tættere på livet af os.

Og det behøver ikke være svært at være med på den bæredygtige bølge. Du kan praktisk talt bygge nærmest alt af paller, kun fantasien sætter grænser. Og er du i tvivl, så skal vi nok hjælpe dig på vej.

Et kreativt indslag i haven: Sådan gør du

Du har anskaffet dig paller, værktøj og står nu klar i haven. Hvad så nu?

Før du giver dig i kast med dit byggeprojekt, så læg på forhånd en plan, dan dig et overblik og vær realistisk. Spørg dig selv, hvor mange paller du har til rådighed og tænk et øjeblik over, hvilket formål vil du gerne bygge et havemøbel til?

Herefter er det bare at sætte i gang stille og roligt.

Har du brug for inspiration? Skynd dig at lave en hurtig Google-søgning eller gå på opdagelse på Youtube. Her vil du inden længe opdage, at nettet er fyldt med grundige guides og inspirerende påfund, der alt sammen benytter vores nye yndede byggemateriale: træpaller.

Vær derfor ikke nervøs for at give dig i kast med træmøbler, selv om du ikke er den fødte handy-mand. Med en hammer, lidt maling og tålmodighed kommer du langt.

Vi nævner kort i flæng et par forslag for en god ordens skyld:

Er du i tvivl, så gå med en klassiker og byg eksempelvis en sofa. Overvej med fordel at starte ud med at male træpallerne i en flot farve for et smukt resultat til slut. Montér herefter en plade med krydsfiner ovenpå træpallen eller vælg at stable to træpaller ovenpå hinanden for et højere havemøbel. Krydsfinerpladen sørger i denne sammenhæng for at give hynderne et ordentlig underlig og sikrer, at du sidder godt i sofaen.

Tilføj nu illustrerede og farveriger puder, bløde og lækre tæpper, og voila du har en hyggeligt krog i haven. Ganske enkelt. Tilføj nu levende lys eller en enkel lyskæde, og du vil opnå et minimalistisk præg på dit hyggelige hjørne.

Har du mod på mere? Fortsæt ved at udbygge dit havesæt og byg et matchende bord ved at stable to paller. Udlad i denne omgang hynder og puder.

Miks og match med andre havemøbler for et topmoderne udtryk. Vælg eksempelvis barstole i sarte farver for et kreativt og personligt udtryk.  

Se herefter for dig, hvordan familien samles ved de nye havemøbler foran en udendørs pejs en lang sommeraften. Det er sensommer, I har en drink stående på bordet foran jer, og himlen er endnu lys. Bedre bliver det næsten ikke, vel?

Tjek i denne forbindelse Luksuspejse.dk, hvis du ønsker inspiration til en sommer med smukke fritstående biopejse i eksklusivt dansk design.

Andre praktiske løsninger med paller

Træpaller gør sig, som det nu står klart, særdeles godt som materiale til borde, bænke og stole. Men har du mod på flere udfordringer, kan pallerne nemt omdannes til andet end konventionelle havemøbler.

Brug eksempelvis paller som plantekasser i din have eller som rammer i din urtehave. Benyt paller som en bund til et enkelt brændestativ eller brug træet til et system i din garage.

Kun din kreativitet sætter grænsen. Uanset om du vælger at benytte paller i haven, på altanen, i kolonihaven eller i sommerhuset, vil du få opnå et flot, nordisk udtryk ved at bygge til haven med træpaller som udgangspunkt.

Paller alle vegne – også indendørs

Selv om møbler af paller ved første øjekast ligner havemøbler, så lad dig ikke begrænse. I den rette sammenhæng vil dine møbler af paller gøre sig fantastisk indenfor, en pointe som mange restauranter og butikker for længst har opdaget og draget nytte af.

Hop med på tendensen nu og grib chancen for at benytte dine smarte havemøbler hele året rundt. En chance, der til og med sparer dig mange penge, da havemøbler af paller ikke koster dig store udskrivninger.   

Træmøbler er netop nu hotteste mode, hvilket yderligere lægger op til at rykke pallerne indendørs, da du herved kan opnå et naturligt eller råt udtryk. Med få og velvalgte items vil dit hjem derfor på ingen tid, takket være dine billige havemøbler, få et flot skandinavisk præg.

Tilføj hertil din væg lidt liv med et par velvalgte wallstickers, eller udvælg en plakat med motiver af dyr og natur til at have hængende henover din hjemmelavede sofa.

Husk også, at tricket med at tilføje puder og plaider, er lige så effektfuldt indendørs som udendørs. Fordelen ved at lege med disse elementer indendørs er herudover, at du hverken skal bekymre dig om vind eller vejr.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here