Hver dag opholder du dig i dit køkken i mange timer – og med god grund. Køkkenet danner i dag en naturlig ramme om den moderne familie, hvilket har rykket køkkenet væk fra at være et rum, hvor der kun bliver lavet mad og spist. I stedet bliver dagens oplevelser i høj grad vendt i køkkenet i dag, ligesom at ungerne ofte laver lektier ved det lyse middagsbord.

Siden køkkenet har indtaget en så central rolle i hjemmet, er det blevet vigtigere end før at have det godt i rummet altid. Dette sætter krav til flere aspekter af køkkenet. Det er derfor afgørende, at rammerne er på plads, så der kan skabes en god stemning i rummet med perfekt belysning og flot interiør.

For at nå til et punkt, hvor køkkenet bliver det naturlige samlingspunkt for din familie, kan du lege med flere elementer. Følg med i det følgende, hvor vi guider dig med tips og tricks til dit helt eget drømmekøkken.

De store rammer: hårde hvidevarer

De hårde hvidevarer i et køkken, er køkkenets egentlige hjerte. Over komfuret tilbereder du hver dag måltider til resten af familien, inden tallerkenerne ryger en tur i opvaskemaskinen.

Som de fleste kokke ved, er fundamentalt for al god madlavning gode råvarer, kvalitetskrydderier og en god velsmagende olivenolie. Men opbevaringen af dine madvarer er i sagens natur lige så væsentlig for smagsoplevelsen. Her kan der være fordele ved at vælge et amerikansk køleskab over et konventionelt, som du vil opdage i det næste.

Hvorfor skal du vælge et amerikansk køleskab til dit hjem?

De amerikanske køleskabe adskiller sig på flere afgørende felter fra de traditionelle køleskabe, der ellers er at finde i danske hjem. De afgørende forskelle, som vi her vil bide mærke i, er særligt på tre områder: 

  • Rummelighed: Amerikaner-køleskabe er mere rummelige end traditionelle køleskabe og mere funktionelle. Størrelsen gør organiseringen af dine madvarer nemmere, da du vil opleve god plads til alle dine indkøb.
  • Design: Amerikanske køleskabe har et karakteristisk udseende i kraft af deres størrelse og placeringen af fryseren i den ene side. Denne designløsning skaber et flot look til dit køkken, der vil fremstå topmoderne.
  • Isterninger og vand: Den vigtigste forskel for mange købere i dag er den praktiske funktion med koldt vand og isterninger, som de fleste amerikanske køleskabe tilbyder indbygget i lågen. Funktionen skaber en lille ekstra luksus i hverdagen – og så er isterningerne uundværlige i smukke long drink-glas.

Vælg møbler med et udtryk

De væsentligste elementer i dit køkken er nu på plads, hvilket giver plads til at overveje et andet aspekt: køkkenets møbler. Selv om kogeøen for mange står som det primære i et køkken, er der alverdens grund til at lægge lidt ekstra kræfter i at udvælge lokalets spiseborde og –stole.

Et smukt spisebord (som dette nordiske spisebord fra danske Fredericia Furniture) slår tonen an for din personlige stil og kan effektfuld gøre forskellen for hele dit rum. Flot interiør og æstetiske hviskestykker er én ting, men ønsker du for alvor at slå en stemning an i dit køkken, er spisebordet, dér hvor du bør lægge ud.

Tilføj herefter stole i samme stil, måske lig disse minimalistiske spisebordsstole fra Andersen Furniture, eller spice tingene op med et farverigt indspark lig disse spisebordsstole fra Gubi Beetle. Vær i denne forbindelse ikke bange for at mikse gammelt og nyt, eller lyst med mørkt. Kontraster er spændende i boligindretning og gør dit hjem unikt.

Har du ekstra plads i et meget åbent køkken? Leg med design og arkitektur og placér designklassikere som 7’eren eller arvestykker som smukke indretnings-elementer op af din væg. På denne måde indtager du en del af rummet på en flot og nem måde.

De mindre elementer: alt det sjove

Du har nu styr på dine hårde hvidevarer, dit amerikanske køleskab og spisebordet, hvor familien kan samles. Herfra følger den sidste og afgørende del, der sætter prikken over i’et ved din indretning. Denne del er også kendt som interiør eller blot – boligtilbehør.  

Hemmeligheden bag denne del af indretningen er, at du med små velvalgte pyntegenstande eller funktionelle løsninger, nemt kan sætte et personligt præg på indretningen af dit køkken.

Tag nu bare noget så simpelt som din opvaskebørste. Hvorfor ikke vælge et spændende alternativ til den, indrømmet, praktiske men noget grimme løsning fra supermarkedet? Vælg i stedet denne smukke løsning fra Merika, der ligger godt i hånden og pynter for øjet. Overvej på samme måde, hvad en flot sæbedispenser som denne, gør for det samlede udtryk af din vask.

Det er på denne måde de små detaljer, der vil løfte udtrykket i hele dit køkken. Detaljerne og interiøret behøver dog ikke kun gå op i design og look, da funktionalitet sagtens kan være i højsædet, når du udvælger sjove elementer til dit køkken.

En smuk hylde kan være en nem og effektiv måde at få styr på krydderierne i hjemmet, ligesom at en grafisk smuk kurv, som denne fra Mantilles, kan anvendes til morgenbrødet såvel som til praktisk opbevaring af alt fra lys eller legetøj.

Disse små detaljer i køkkenindretningen er med til at gøre køkkenet til et behageligt sted at opholde sig. Flotte skåle med frugt, økologiske viskestykker med diskret print og glaskarafler er en simpel måde at lave indspark i dit hjem, der gør det lidt sjovere at opholde sig netop dér i dit køkken.

Tendenser i Danmark anno 2017

Overvej når du indretter, hvad der betyder noget for dig. Går du op i miljøvenlige produkter, søger du en nordisk fornemmelse eller sætter du pris på smukt design, lig udtrykket hos Stelton netop nu?

Netop nu bærer indretning i Danmark i hjemmet præg af inspiration fra naturen, elementer af træ og minimalisme. Dette kan være spændende at have in mente, hvis du ønsker at ruske lidt op i looket derhjemme. Husk også, at det ikke behøver at være dyrt at gøre en forskel, som vi netop har påpeget.

Ændrer du eksempelvis belysningen i dit hjem fra en skarp pære til et spændende alternativ med blødere lys, vil du opleve en markant ændring, der gør det rarere at opholde sig i dit køkken.

Kun fantasien sætter grænser. Rigtig god fornøjelse.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here