Danskerne er kaffeglade. Ser du dig omkring op gader og stræder, bærer byen præg af dette faktum med kaffebarer på snart hvert andet hjørne.

På arbejdspladser er der tilsvarende i disse dage et voksende fokus på den gode kop kaffe. Dette kommer til udtryk ved, at mange virksomheder i dag investerer i kvalitet over kvantitet, når deres medarbejdere skal have det daglige indspark af koffein.

Men kaffedrikning har for mange en lige så central og naturlig plads hjemme. Enten til morgenmaden, til eftermiddagskagen eller som prikken over i’et efter en dejlig middag.

Kaffe kan på denne måde siges at rykket sig fra væk fra at være en simpel optankning af energi. Den sorte drik benyttes i dag i stedet af mange danskere som et element af nydelse i det daglige eller som en tiltrængt pause.

Dette skift i kaffe-tendensen peger på bedre og sågar stærkere kaffe. Og netop her gør espresso-shottet sit indtog på kaffe-scenen med et ordentlig indspark smag, saft og kraft.

Og hvilken bedre måde at nyde en brandvarm kaffe-oplevelse end fra din helt egen espressomaskine?

Vi ser i det følgende nærmere på fordelene ved at udskifte din kaffemaskine med en espressomaskine. Følg med.

Hvad gør en espressomaskine særlig?

Så hvorfor er en espressomaskine bedre end en regulær kaffemaskine, tænker du måske?

Svaret ligger først og fremmest i måden hvorpå, hvordan de to typer maskiner brygger kaffe. Dette omhandler lidt firkantet set to centrale områder:  

  •   Kaffebønner og ristning
  •   Bryggemetode

Helt generelt er espresso resultatet af en blend af kaffe, der er ristet mørkere end kaffe, som er ristet til filterkaffe. Hvorfor bønner til espresso er ristet netop sådan, hænger tæt sammen med bryggemetoden.

I en espressomaskine sker kaffebrygningen under tryk, hvilket adskiller sig fra brygning i en kaffemaskine. Denne metode gør det vigtigt, at bønnerne har mere kraft, hvilket i sidste ender giver dig det intense slutresultat, som vi alle kender så godt.

Disse to elementer gør til sammen, at slutproduktet fra espressomaskiner adskiller sig væsentligt fra den konventionelle filterkaffe. Ønsker du en kvalitets-kaffeoplevelse, er disse maskiner derfor vejen frem for dig.

Få bedre kaffe – vælg en espressomaskine

Med en espressomaskine får du chancen for en rigtig café-oplevelse – hjemme hos dig selv. En fristende tanke for alle, der elsker kvalitet og stor smag. Dette kan siges at være den primære årsag til at vælge en espressomaskine, men der kan findes flere grunde endnu.

At drikke kaffe udvider sig nemlig med en espressomaskine til mere og andet end en simpel filterkaffe. Med en espressomaskine har du mulighed for at dyrke variationer, der involverer alt fra latte til americano. Alle i hjemmet kan derfor få lige præcis deres favorit kaffe til morgenbordet.

Det oplagte spørgsmål lyder derfor: hvorfor ikke gå det ekstra stykke og opnå en større og mere intens kaffeoplevelse i din hverdag? Vælg en espressomaskine, så er du godt på vej.

Fuld-automatiske eller semi-automatisk espressomaskine?

Det er nu blevet tid til at kigge på, hvilken type espressomaskine, der passer til netop dig.

Her har du mulighed for at vælge imellem to typer; enten en fuld-automatisk eller en semi-automatiske maskine.

Førend du vælger, er det altid godt at gøre sig klart, hvad dit behov er. Semi-automatiske espressomaskiner er i reglen til dig, der ser sig selv som en kaffenørd – eller drømmer om at blive det. Du kan godt kan lide at eksperimentere og rode med indstillinger, og du kender til ekstraktion og kværnegrad.

Er du ikke heeelt der endnu, men er mest optaget af funktionalitet og smag, bør du i stedet går med en fuldautomatisk espressomaskine. Ved at vælge denne type får du det perfekte shot kaffe helt enkelt og gnidningsfrit hver eneste dag.

Disse fuld-automatiske typer maskiner kommer ofte med en anden praktisk funktion, der gør det nemt at steame mælk. Dette giver dig rent mulighed for at lave din helt egen favoritkaffe, uanset om du er til en kaffe latte eller en cappuccino. Af denne grund falder det i dag mange naturligt at vælge den fuld-automatiske espressomaskine.

Et alternativ til de større kaffemaskiner er en espressobrygger til komfuret. Med denne løsning brygges espressoen ved hjælp fra damptryk fra varmepladen – en effektiv og økonomisk løsning.

Og til alt det andet omkring kaffe

Du har valgt en maskine, og dit velbryggede espressoshot er nu klar og parat til at blive drukket. Herfra kan alt det sjove, der ligger udeomkring kaffedrinkningen, nu sætte igang.

For selvom kaffesmagen i sig selv er afgørende, udgør rammerne om kaffe-ritualet også en større betydning. Kaffe-ritualet kan nemlig også tage sig ud på vidt forskellige måder afhængig af, hvordan du serverer din kaffe.

Går du med den rene kaffeoplevelse og holder fast i at drikke din espresso uden mælk, kan en espressokop være en luksuriøs og gennemført måde at servere den mørke drik på. Der findes i dag et bredt og smukt sortiment af espressokrus, hvilket gør det sjovt for dig. Der findes i denne forbindelse billige såvel som dyrere espresso-glas til netop dette formål, hvorfor der med garanti findes et godt match til dig også.

Vælger du som mange at tilføje lun mælk til din espresso, bør dit kaffekrus være større. Prøv dig frem og find ud af, hvordan dit yndlingskrus skal tage sig ud. Skal det skal være nordisk, med hank eller helt enkelt? Uanset dine præferencer gør et favorit kaffekrus forskellen ved at sætte prikken over i’et.

Opbevar din kaffe bedst muligt

Uanset om du selv kværner din kaffe i en kaffekværn eller ej, er det for alle afgørende, hvordan du opbevarer dit kaffepulver og dine bønner.

Opbevaringsbøtter og kaffedåser er i denne sammenhæng en smuk og funktionel løsning, der ikke behøver at være dyrt for dig. Ved at holde kaffen i en tætsluttet beholder bibeholdes smagen effektivt, og enhver kaffedrikker med kærlighed for den sorte drik, bør derfor overveje dette simple trick.

I mange køkkener vil kaffe og the få en naturlig plads i samme skab. Ved at holde begge dele i tætsluttede dåser, kan du være sikker på, at ingen af delene mister smag, samt at din kaffe ikke afgiver smag til the’en.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here