Førhen var trends og tendenser inden for boligindretning ofte meget strømlinede, og hvert hjem kunne næsten ikke skilles fra hinanden. I dag ses der derimod meget mere frihed i boligindretningen, og selvom der selvfølgelig stadig er go’s og no go’s, er der plads til en masse personlighed i indretningen.

Dit hjem siger meget om dig, jeres familie og hvordan I er – derfor er det også essentielt, at jeres indretning er personlig. Men hvordan gør man så indretningen personlig? Det gør man ved at udvælge noget unikt interiør, som kan pifte en ellers enkel og skandinavisk strømlinet indretning op. Og det behøver slet ikke at være svært, ved at udvælge de rigtige ting til boligen, vil liv og personlighed hurtigt skinne igennem – uden at bliver for meget.

Giv dit hjem karakter med dekorative tæpper

Noget som kan give et hjem karakter er tæpper. Udover at de selvfølgelig har en dekorativ værdi, så har de også flere praktiske funktioner. De isolerer for både træk og lyd, hvilket kan være rart for både dig og din underbo, såf

remt du bor i lejlighed. Derudover giver de også en bedre akustik i et rum, så det ikke kommer til at runge. 

Der findes et hav af flotte og luksuriøse tæpper, som kan sætte prikken over i’et på indretningen, og inden for de seneste år har særligt kugletæpper vundet indpas i danskernes foretrukne tæppeløsning.

Kugletæpper kendes måske mest som de runde tæpper med mange farver, men i dag fås også mange flere udgaver, i andre former og med mere afdæmpede farver (som måske passer lidt bedre ind i den skandinaviske, simple og afdæmpede indretningsstil).

Gør-det-selv eller køb-det-selv?

Hvis du gerne vil have et helt unik kugletæppe, som du er sikker på, at ingen andre har, så kan du faktisk lave det selv. At lave et kugletæppe kræver dog et godt håndelag, de rigtige materialer og sidst men ikke mindst en urokkelig tålmodighed.

Nederst i artiklen har vi lavet en forholdsvis simpel guide, til dig der har overskud og fingerfærdighed til at kaste dig ud i at lave dit eget kugletæppe.

Gør din bolig mere personlig og moderne med et kugletæppe

Lyder det som en for stor opgave for dig, men er du stadig vild med idéen om de dekorative kugletæpper? Så finder du heldigvis et stort udvalg af flotte kugletæpper i mange former og farver på www.nepaldo.dk (Som kan blive dine uden tålmodighed og fingerfærdighed).

Vores favoritter: De 6 flotteste kugletæpper til hjemmet

1. Grå for et blødt og simpelt udtryk

Hvis du også er til falds for den moderne og meget simple skandinaviske indretning, så vil et kugletæppe i grå nuancer sikkert være lige noget for dig. Kugletæppet giver indretningen kant – også selvom det er holdt i afdæmpede nuancer.

Vi er vilde med modellen Light Grey fra Nepaldo, som er sammensat i forskellige grå nuancer. Kugletæppet er sammensat af hvide, lysegrå og naturgrå kugler. Det giver et blødt og luksuriøst udtryk, som vil gøre sig godt på alt fra laminat til naturlige og hvide trægulve.

Gulvtæppet vil gøre sig særligt godt med læder og klassiske møbler. Modsat multicolor-tæpperne er det grå, runde kugletæppe knap så dominerende og mere roligt i sit udtryk.

ForhandlerPrisLæs mere
973,25 DKK Læs mere

2. Multifarvet kugletæppe til de modige

Multi Color kugletæppeVi kommer selvfølgelig ikke uden om tæppet, der startede det hele: Det multifarvede kugletæppe. Det kan virke voldsomt, men når det først kommer ned på gulvet og bliver sammensat med de rette møbler, så kan det multifarvede kugletæppe skabe en fantastisk stemning, som giver lidt liv til indretningen.

Multi Color fra Nepaldo er sammensat af hele 18 forskellige farvenuancer, som skaber liv og farver i et hvilket som helst rum. Det mangefarvede kugletæppe fra Nepaldo kan være en tiltrængt pift til en ellers ensfarvet indretning.

ForhandlerPrisLæs mere
973,25 DKK Læs mere

3. Light Pink til romantikeren

BILLEDE

Light Grey KugletæppeKugletæppet her er perfekt til romantikeren eller til pigeværelset. Det er sammensat af 4 forskellige farver i henholdsvis lysegrå, naturgrå, hvid og sart rosa. Kugletæppet med de rosa detaljer er en nem måde at skabe mere liv i boligen, og modsat det klassiske multifarvede tæppe, så er dette mere afdæmpet. Det giver en blød og sart stemning, som vil gå godt i spænd med retromøbler og hjem inspireret af fransk landidyl.

Selvom tæppet med sin sarte rosa kan synes en anelse tøset, kan det sagtens komme til sin ret i stuen (din bedre halvdel skal nok blive overtalt), hvor det skaber et roligt og blødt udtryk med kant.

ForhandlerPrisLæs mere
973,25 DKK Læs mere

4. Blå er det nye sort

BILLEDE

Light Blue Kugletæppe
Light Blue Kugletæppe

Hvis ikke du har boet under en sten, så har du nok efterhånden opdaget, at den blå farve er overalt i boligmode for tiden. Den blå farve er en perfekt måde at få lidt liv og farve ind i en ellers simpel indretning, uden at det bliver hverken for vildt eller voldsomt. Blå skaber ro og sender tankerne hen på blå himmel og havet.

Hvis du føler, at indretningen har brug for et pift, så vil vi klart anbefale det runde Light Blue kugletæppe fra Nepaldo. Det har alt, hvad et smukt kugletæppe skal have, og med de forskellige nuancer af blå, grå og hvid ser det forskelligt ud, alt efter hvordan lyset falder – What’s not to like?

ForhandlerPrisLæs mere
973,25 DKK Læs mere

5. Firkantet og multifarvet til det indbydende og varme hjem

Dark Red KugletæppeDe originale kugletæpper var runde, men hos Nepaldo findes de også i mange nuancer i firkantet. Selvom der er megen charme ved de runde tæpper, kan de være svære at bruge i indretningen. Det kan derimod være meget nemmere med et firkantet kugletæppe, som kan bruges under sofaen til at skabe en sofa-zone, hvilket er super praktisk, hvis et rum skal have flere funktioner såsom spisestue, tv-hjørne og så videre.

Dette firkantede kugletæpper er holdt i varme og klare farver, som skaber en hyggelig stemning i hjemmet. Kuglerne i tæppet er holdt i varme røde og lilla nuancer med enkelte pift af blå, der giver et unikt udtryk.

ForhandlerPrisLæs mere
1.780,75 DKK Læs mere

6. Koksgrå til at give dybde

Koksgråt kugletæppeDet firkantede kugletæppe i koksgrå er perfekt til stort set alle hjem. Grundet dets mørke farve er det idéelt i entréen, men kugletæppet kan faktisk også gøre underværker for dig med begrænsede kvadratmeter at rutte med. Den mørke farve skaber nemlig en god dybde i indretningen, som kan være tiltrængt i små rum.

Den mørke grå nuance af koksgrå skaber en god ro i indretningen, og kugletæppet vil derfor også gøre sig godt i soveværelset; Et sted hvor man kobler af og har brug for ro. Kugletæppet i Charcoal Grey er ensfarvet, mens kuglerne er defineret. Det giver det ellers simple tæppe et særegent udtryk, som kan give lidt kant til en ellers strømlinet og simpel indretning.

ForhandlerPrisLæs mere
1.780,75 DKK Læs mere

Til den kreative gør-det-selv-type: Sådan laver du dit eget hjemmelavede kugletæppe

Det kræver tålmodighed og en sikker hånd, men hvis du er født med kreative evner, kan det faktisk være et hyggeligt projekt, at lave sit eget kugletæppe. Før du giver dig i kast med projektet, skal du selvfølgelig finde ud af, hvor stort tæppet skal være, samt hvilke farver du ønsker, at kuglerne skal være.

Dette skal du bruge til dit DIY kugletæppe

For at kunne lave et kugletæppe selv med en diameter på cirka 70 cm, skal du som udgangspunkt bruge:

 • En god saks
 • Gode (og robuste nåle), både lige og krumme
 • Ekstra stærk tråd (alt efter hvor stort tæppet skal være ca 150 meter)
 • 1000 kugler (filtkugler eller uldkugler – det kommer an på smag og behag), der måler 20 mm

 

Det virker måske som en kende voldsomt, hvorfor man godt forstår, at folk gerne vil smide penge efter et færdiglavet og flot kugletæppe.

Når du har fået fat i materialerne, er det sådan set bare om at komme i gang!

Tip! Det kan godt betale sig, at investere i uld- eller filtkugler af en god kvalitet. Du skal regne med, at tæppet vil blive brugt hver dag, og hvis kuglerne ikke er af den rigtige kvalitet, vil slitage hurtigt opstå.

Sådan gør du

 1. Først skal du vælge et farvemønster. Eksempelvis: 1) Grå,  2) mørkegrå, 3) hvid. På den måde bliver farverne fordelt bedst, og du undgår at du står med et færdigt resultat, hvor farverne er “klumpet” sammen.
 2. Først skal du sy med den krumme nål, som er den nål, du kommer til at bruge det meste af tiden. Du trækker den krumme nål (med tråd) igennem en kugle og ud igen ved cirka 45 grader. Dette gentager du med den næste kugle.
 3. Første gang du skal samle kuglerne gøres det lidt anderledes, eftersom de tre første kommer til at danne centrum af dit kugletæppe. Når du syr den tredje kugle på, er det vigtigt, at du fæstner den til begge de to første kugler. De tre skulle gerne danne en trekantet form. Det gør ikke noget, at man kan se tråden på dette tidspunkt i processen – det skal nok blive dækket til senere.
 4. Denne proces gentages, og du vil opleve, at du lige så stille får dannet flere og flere cirkler rundt om de oprindelige tre kugler. Denne måde at sy et kugletæppe på kaldes også for et blomster-mønster.

Gode råd før du går i gang

For det bedste resultat (og bedste holdbarhed), anbefaler vi, at du syr dit kugletæppe med dobbelttråd.

pas på med at stramme tråden for meget, eftersom dette vil skabe ucharmerende buler i tæppet, som det bliver større.

Den lige nål bruges til sidst, til at stramme tæppet op med, hvilket gøres ved at føre den lige nål med tråd lige igennem uldkuglerne.

Det kan være svært at forklare, hvordan det gøres kun ved hjælp af ord. Derfor anbefaler vi også, at du finder en video eller lignende, så du kan se, hvordan det hele foregår, før du går i gang – for det kan være svært, at have så mange bolde i luften på én gang.

Hvis du føler dig ekstra kreativ og overskudsagtig

Hvorfor så nøjes med at sy kuglerne sammen til et tæppe, når du også selv kan filte kuglerne? Det er en omstændig og tidskrævende proces, som kræver øvelse, men hvis du leder efter en projekt til vinteren over, så kunne det være en mulighed!

Til at kunne lave filtkuglerne selv skal du bruge:

 • En masse uld
 • En filtnål
 • Tålmodighed
 • Tid

Når du har fundet de fire ovenstående, er processen forholdsvis simpel her fra. Du kan som udgangspunkt vælge i mellem to forskellige metoder til at lave dine filtkugler.

Første metode: Med filtnål

Du former i grove træk filten til en kugle, som du prikker (til ukendelighed havde jeg nær sagt) i med den specielle filtnål. Når du har prikket længe nok, får du til sidst en fast og rund uldkugle til dit kugletæppe.

Anden metode: Med sæbespåner

Med den anden metode er det lidt lettere at multitaske. Det er en langsommelig proces at filte kuglerne, og med denne metode kan du se tv imens, hvilket kan være fordelagtigt for koncentrationsevnen. Den anden metode vi har valgt at tage med her, kaldes for sæbevandsmetoden.

Til dette skal du bruge:

 • En skål med sæbespåne som tilsættes varmt vand
 • En skål med koldt vand
 • Tålmodighed

Herefter skal du portionere uldet. Du skal rulle kuglerne i hånden, hvorefter du dypper kuglen i det varme sæbespånevand. Herefter rulles kuglen i håndfladerne, indtil man opnår den ønskede form og hårdhed. Når man er tilfreds, dyppes kuglen i det kolde vand – nu skal den bare lægges på et håndklæde eller lignende. Det er vigtigt, at kuglen er helt tør, før man begynder at sy i den.

Når du har filtet alle de kugler, du skal bruge, benyttes den ovenstående metode til at sy dem sammen til et tæppe.

Time is money

For at få et af de store tæpper, skal du bruge helt op til 1500 kugler, så selvom du måske kommer til at spare lidt penge, skal være forberedt på at sætte en rum tid af, til at lave tæppet. Derfor kan det for nogle godt betale sig, at investere i et af de færdige tæpper fra Nepaldo – for tid er jo penge.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here