Hvis du skal i gang med at købe en vaskemaskine, vil du hurtigt opdage, at det kan være meget svært at finde rundt i, hvad du skal være opmærksom. Der er en jungle af forskellige mærker, som hver især har deres fordele og ulemper.

Som forbruger kan du derfor let komme til at stå i en situation, hvor du langt hen ad vejen lader prisen bestemme dit valg af vaskemaskine.

Vi er klar over, at prisen spiller en stor rolle, når vi træffer en beslutning om at købe en vare, men vi vil også meget gerne fortælle dig, at det i mange tilfælde godt kan betale sig at bruge lidt flere penge på en vaskemaskine, end du måske oprindeligt havde planlagt. Det viser sig nemlig ofte, at du i det lange løb kan spare penge ved at investere i en vaskemaskine, som ikke blot har et lavt energiniveau, men også er udstyret med smarte funktioner, som kan lette din hverdag betragteligt.

Disse informationer skal du være ekstra opmærksom på

Når du skal ud at købe en vaskemaskine, kan du hjælpe processen godt på vej ved at sørge for at forberede dig grundigt inden købet. På den måde forstår du de fagudtryk, som ekspedienten bruger, og du har en endnu bedre mulighed for at stille specifikke spørgsmål om vaskemaskinens funktioner, holdbarhed og øvrige vigtige ting.

Herunder vil vi gennemgå de specifikationer, du som minimum bør være opmærksom på, når du anskaffer dig en vaskemaskine. På den måde er du sikker på, du er i stand til at træffe et kvalificeret valg og vælge den rette vaskemaskine første gang.

Energiklasse

En vaskemaskines energiklasse fortæller dig, hvor meget strøm du kan forvente, at vaskemaskinen vil bruge i løbet af et år. Du bør gå efter en vaskemaskine, som er mærket A++ eller A+++. På den måde er du sikker på at få en vaskemaskine, som ved fornuftigt brug anvender et minimum af strøm. Det er godt både for miljøet og ikke mindst for din pengepung.

Vandforbrug

Et andet element du bør undersøge er vaskemaskinens vandforbrug. Her er der store forskelle på vaskemaskinerne, hvilket selvfølgelig også har noget at gøre med deres kapacitet. Men igen bør du gå efter en vaskemaskine, hvor vandforbruget er minimeret til det absolut mindste. Det fremgår tydeligt af vaskemaskinens specifikationer, hvor meget vand den bruger pr. vask, hvilket giver dig god mulighed for at sammenligne forskellige modeller og vælge den rigtige.

Kapacitet

Der er forskel på, om du bor alene, eller om du bor sammen med din mand eller kone og et par børn, når du skal vælge vaskemaskine. Jo flere I er, jo større kapacitet skal vaskemaskinen nødvendigvis have. En familie skal som udgangspunkt vælge en maskine, der har en kapacitet på 7-8 kilo. Det skal hertil siges, at det også er langt lettere at finde vaskemaskiner med en fornuftig energimærkning, når du køber en vaskemaskine, som har en stor kapacitet.

Lydniveau

For nogle mennesker kan det også være vigtigt at undersøge, hvor meget vaskemaskinen støjer. Hvis vaskemaskinen skal stå et sted i din lejlighed eller hus, hvor du let kan høre den, kan du med fordel bruge lidt tid på at finde en model, som har et fornuftigt støjniveau. I vaskemaskinens specifikationer kan du se, hvor meget støj vaskemaskinen frembringer, både når den vasker, og når den centrifugerer. Dette er angivet i decibel og som sammenligningsgrundlag, skal du huske på, at en almindelig samtale normalt har et lydniveau på omtrent 60 decibel.

Restfugtighed og centrifugeringshastighed

Restfugtighed og centrifugeringshastighed er to elementer, der hænger nøje sammen. Jo højere centrifugeringshastighed, jo mindre fugt vil der til rest i tøjet efter endt vask. Det er også et vigtigt parameter at holde sig for øje, da også dette på sigt kan spare dig penge. Det siger nemlig sig selv, at en lav restfugtighed vil betyde kortere tørretid, og såfremt du bruger en tørretumbler efter vask, vil du med en lav restfugtighed kunne reducere brugen af denne og dermed dit strømforbrug.

Ekstra smarte funktioner

Hvor du før i tiden blot skulle have en vaskemaskine, som kunne håndtere tree forskellige programmer, er der i dag en verden til forskel. Det er ikke en underdrivelse at hæve, at computeren også har gjort sit indtog på det dette marked. Udover stribevis af smarte programmer og funktioner til vaskemaskine, kan du også downloade en app til enkelte modeller og på den måde smart kontrollere hele vaskeforløbet. I vores test af disse luksus vaskemaskiner vil vi selvfølgelig også se nærmere på, hvad markedet tilbyder inden for dette område.

Miele WMV960 (power)

Når du skal finde en ny vaskemaskine, er det svært ikke at støde på Miele, som i en årrække har produceret kvalitetsvarer, hvor fornyelse og tradition fint går hånd i hånd. Med hensyn til design er der tale om en temmelig klassisk vaskemaskine, som er domineret af den hvide farve. Men læg med det samme mærke til det lækre store display, du finder øverst til højre. Her er der skruet op for brugervenligheden.

Vaskemaskinen har en kapacitet på 9 kilo og egner sig til den store familie med børn eller den sammenbragte familie, som i perioder har brug for at kunne vaske store mængder af tøj uden at gå på kompromis med den kvalitet, som vaskemaskinen efterlader. Med en centrifugeringshastighed på 1600 omdrejninger i minuttet, kan du se frem til at vaske tøj, som efter endt vask står tilbage med en meget lav restfugtighed. Det er glædelig, når du ønsler hurtigt at kunne tørre dit tøj igen.

Vaskemaskinens energiklasse er den højest opnåelige A+++, og du kan derfor se frem til at bruge en vaskemaskine, som på årsbasis har et lavt forbrug af strøm og vand. Til glæde for både dig og miljøet. Vaskemaskinen udmærker sig også på et andet vigtigt parameter, da den under vask næsten er lydløs og kun under centrifugering når et lydniveau på 77 decibel. Det er absolut godkendt.

Vaskemaskinen har mange ekstra funktioner og er udstyret med programmer, så du kan tage hånd om enhver vask. Og med automatisk sæbedosering og udskudt start er der bestemt skruet op for både brugervenlighed og de anvendelsesmuligheder, du får, hvis du anskaffer dig denne vaskemaskine fra Miele.

 

Samsung WW10H9600EW (skousen)

Vores anden vaskemaskine er den lækre model fra Samsung, som med det samme gør et positivt indtryk. Dens design er smukt at se på, og de bløde former giver os indtryk af en vaskemaskine, hvor der ikke blot er tænkt over funktionalitet, men bestemt også design. Det skal til producentens fordel siges, at netop denne sammensmeltning er et absolut stort plus.

Ser vi da nærmere på vaskemaskinens specifikationer, kan vi igen glæde os til at stifte bekendtskab med en vaskemaskine, som på alle punkter lever op til de krav, vi måtte have. Vaskemaskinen har en kapacitet på hele 10 kilo, hvilket overgår vores forventninger til en vaskemaskine til hjemmet. Dertil har den en centrifugeringshastighed på 1600 omdrejninger i minuttet, hvilket resulterer i en restfugtighed på blot 44 %.

Med en energiklasse på A+++ kan det heller ikke blive bedre, hvilket også afspejler sig i et årligt forbrug af vand på kun 11.500 liter. Lydniveauet ligger langt under det forventede, og vaskemaskinen er næsten lydløs under almindelig vask. Ved centrifugering kan den nå et lydniveau på 72 decibel, hvilket er godkendt.

Med et væld af programmer kan du vaske alt det tøj, du har brug for. Og som et ekstra plus er vaskemaskinen udstyret med udskudt start, så du kan planlægge vasken efter dine egne planer. Dertil er der automatisk sæbedosering, hvilket resulterer i en mere skånsom vask, og du undgår at der er sæberester i dit tøj, når vaskemaskinen er færdig.

ASKO Vølund WMC 64 P (whiteaway)

Her får du en vaskemaskine, som ved første øjekast har et markant anderledes design end de ordinære hvide modeller. Med en front i gråt suppleret af en sort bjælke foroven, er der kælet for detaljerne. Og når du på samme tid opdager, at vaskemaskinen også lever op til de ønskede parametre, hvad angår funktioner, kan du her få fingrene i et helstøbt produkt.

Vaskemaskine har en kapacitet på 8 kilo, hvilket gør den egnet til en familie bestående af forældre og børn. Og med en centrifugeringshastighed på 1400 omdrejninger i minuttet, skal du regne med en restfugtighed på 53 %, hvilket trods alt er ret gennemsnitligt. Husk, at disse tal kun er gældende, såfremt du anvender vaskemaskinen optimalt og efter forskrifterne. Dog er denne maskine udstyret med sensorer, som smart kan dosere vaskemiddel og vandforbrug efter mængden af tøjet. Det er smart.

Desværre opnår maskinen kun et rent A, når der ses nærmere på energiklassen. Men til gengæld er denne vaskemaskine konstrueret på en sådan måde, at der ikke sidder en gummibælg rundt om døren. Det sparer dig for en masse besvær med rengøring.

ASKO Vølund har formået at producere en vaskemaskine, som med 8 standardprogrammer og yderligere 22 programmer i et programbibliotek, er velegnet både til familien, men også til brug i institutioner, små hoteller eller andre steder, hvor du kan have brug for en vaskemaskine, som ikke bare er driftssikker, men også kan klare en hvilken som helst vask. Blandt de 22 programmer i biblioteket kan du nemlig finde det eller de programmer., som du har mest brug alt afhængig af den branche, du arbejder i.

Miele W1 WKR771WPS (elgiganten)

Miele er kendt for at producere hvidevarer af høj kvalitet og med en vaskemaskine af dette mærke, er du sikker på ikke at gå galt i byen. Denne model har et traditionelt look, hvor de hvide flader kun brydes af døren og panelet til betjeningen, som du finder øverst på maskinen. Men trods det traditionelle design er der bestemt tale om en vaskemaskine med innovative funktioner.

Mieles model har en kapacitet på hele 9 kilo, hvilket betyder, at der rigelig med plads til selv store mængder af tøj. Derfor er vaskemaskinen særdeles velegnet til den store familie, som jævnligt vasker meget tøj. Med 1600 omdrejninger i minuttet og en restfugtighed på på kun 44 % kan du også være sikker på, at dit tøj efter endt vask atter hurtigt kan blive tørt. Det er meget praktisk.

Denne model lever helt op til de forventninger, vi har til en vaskemaskines energiklasse, da den har mærket A+++. Den bruger 11.000 liter vand om året ved gennemsnitlig vask, og dens forbrug af strøm er også tilsvarende lavt, hvilket i sidste ende vil komme både dig og miljøet til gode. Med TwinDos sæbedoseringsssystemet er du også sikker på, at der ikke anvendes mere vaskemiddel, end der er behov for. Igen er det en fordel både for dit helbred, din pengepung og miljøet.

Her får du altså en særdeles lækker vaskemaskine, som på alle parametre scorer meget højt. Af specielle ekstra funktioner skal nævnes dampfunktionen, som gør efterfølgende strygning af eksempelvis skjorter til en leg og den såkaldte patenterede PowerWash 2.0, som sørger for yderligere at effektivisere vasken.

AEG L9FEP967C  (punkt1)

AEG producerer også vaskemaskiner, og det gør de med stor succes. Denne model er meget lækker at se på med den store blanke flade og det tydelige og store display øverst i højre hjørne. Og selvom der er tale om en vaskemaskine, hvor designet bestemt har betydet en del, skorter det ikke på funktionalitet og brugervenlighed, når du først tager vaskemaskinen i brug.

AEG’s model har plads til 9 kilo tøj, som vi også så ved den forrige vaskemaskine, og igen betyder det, at du med stor fordel kan anvende denne vaskemaskine, hvis du ofte har et stort behov for at vaske ekstra store mængder af tøj. Den kunne eksempelvis med fordel bruges i den store familie med to eller flere børn. Den centrifugerer med 1600 omdrejninger i minuttet og efterlader tøjet med en restfugtighed på 44 %. Igen er det absolut godkendt.

Når du skal købe vaskemaskine er det meget vigtigt, at du er opmærksom på dens energiklasse, og vi kan her glæde dig med, at modellen fra AEG ligger i toppen, hvad det angår. Det betyder, at den anvender et minimum af vand og strøm for at vaske tøjet, hvilket sparer dig for penge og miljøet undgår yderligere belastning. Vi skal her nævne, at AEG’s model er meget lydsvag ved almindelig vask, og kun når op på 75 decibel, når den centrifugerer.

Med Fuzzy-Logic mængdeautomatik tilpasser vaskemaskinen i øvrigt vandforbruget til den mængd af tøj, som du skal vaske. På den måde er du også med til at spare både strøm og vand, selvom du ikke fylder vaskemaskinen helt. Og med flere særdeles anvendelige og innovative vaskeprogrammer er du sikret en vaskemaskine, som du kan have glæde af i mange år.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here